ISTORIJAT

 

Radiološka ordinacija Zdravlje je osnovana 1993 sa sedištem u Bačkom Petrovcu od osnivača dr Jaroslave Vindiš i dr Štefana Vindiša, oboje radiologa po specijalizaciji.
         Širenjem obima posla i potrebom za većim prostorom radiološka ordinacija Zdravlje se 2000. godine udružuje sa hirurgom dr Miroslav Mihaljem i prerasta u specijalnu hiruršku bolnicu Zdravlje sa sedištem u Bačkom Petrovcu u novom prostoru u Jarmočnoj ulici bb.
         Istodobno, dr Štefan Vindiš osniva manju ordinaciju za rendgen i ultrazvuk u Petrovaradinu, koja od 2003. godine nosi naziv Zdravlje plus.
         Željom za proširenjem delatnosti, od 1.aprila 2008. Zdravlje plus se premešta u Novi Sad, u ulicu Jovana Cvijića br. 41 i nabavlja nove aparate, kako rendgene, tako i aparat za magnetnu rezonancu.
         Ideja takvoga osnivanja je bila zaokružiti sve dijagnostičke metode. Sada je moguće uraditi sva rendgenska snimanja, kompletnu ultrazvučnu dijagnostiku, color Doppler dijagnostiku kao i  preglede magnetnom rezonancom tkiva i organa. Mamografija i CT (kompjuterizovana tomografija) su na raspolaganju u SHB Zdravlje u Bačkom Petrovcu.
        Od januara 2009. god. moguće je uraditi i EMG preglede sa konsultacijom neurologa-neuropsihijatra.

        Liste čekanja su kratke - dan ili dva za pojedina snimanja. Bolja organizacija je postignuta radnim vremenom koje je prilagođeno svakom pacijentu. Radno vreme je svakog radnog dana od 8 do 19 sati kada se mogu telefonski zakazati i obaviti pojedina snimanja. Ukoliko preglede obavljate ponedeljkom, sredom i petkom prepodne, ili utorkom i četvrtkom poslepodne rezultate pregleda možete dobiti odmah. 
        Posebna pažnja se izdvaja na usaglašavanju cena usluga kako bi one bile što prihvatljivije, tako da se sa pojedinim pregledima koji dupliraju organe (ili delove tela) cena drugoga umanjuje za 50%. Primera radi - rendgenski snimak jednog kolena staje 1200 din, dok snimak oba samo 1800 dinara.
Kao novitet izdvajamo pogodnosti pri pregledu na magnetnoj rezonanci, u vidu akcije koja traje tokom decembra 2008. i januara 2009. gde je popust i do 70%. Akcija se odnosi na pregled kičmenog stuba gde cena jednog segmenta (od ukupna tri - vratni, grudni i lumbo-sakralni) iznosi 12000 din, pa ako je urađen još jedan, cena iznosi 18000 din, a ako je urađen i treći, ukupno staje 22000 din.